Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки пържоли с праз и гъби за нула време

Крехки пържоли с праз и гъби за нула време

Крехки пържоли с праз и гъби за нула време
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Както казва Ваня - тези пържолки се приготвят за нула време, а пък са така вкусни..."

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • праз - 2 стръка
  • гъби - 1 буркан
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинската плешка на по-дебели пържоли, нацепете ги на по-дебелата част или леко начукайте.

Овкусете ги със сол, черен и червен пипер.

Нарежете праза на ситно, а гъбите на ивици или по-едри парчета. В плаке или тава сипете олио, праза и гъбите, поръсете със чубрица и червен пипер.

Подредете пържолите, сипете виното и една чашка вода.

Печете във фурна до зачервяване и извиране на виното и водата, трябва да останат на мазнина.

Крехките пържоли с праз и гъби за нула време са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: