Начин на приготвяне
Отделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг и ги отделяме настрани. Разтопяваме шоколада на водна баня, заедно с олиото.
Разбиваме жълтъците и ги смесваме с какаото и разтопения шоколад и содата. Добавяме внимателно разбитите белтъци, като разбъркваме леко с лъжица.
Сипваме сместа в кръгла тавичка с незалепващо покритие и печем около 15 минути на 150 градуса. Оставяме сладкиша за 4-5 часа да се охлади добре.
С малка лъжичка издълбаваме повърхностно, в средата на сладкиша, малки неравности.
Откъсваме си половинки от всяко парченце локум, овалваме в пудра захар и между ръцете оформяме малки фитилчета - червейчета.
Подреждаме червейчетата в издълбаната част на сладкиша и украсяваме по желание.