Начин на приготвяне
Тестото за кифлички се замесва по обичайния начин. Готовото тесто се покрива с фолио и се оставя, докато удвои обема си.
Важно! Има три етапа на втасване.
Първият е активирането на маята с прясното мляко, захарта и брашното.
Втори етап на втасване е след омесването на тестото, продължава различно в зависимост от топлината в помещението.
Третото втасване е след оформяне на кифлите.
След като тесто е втасало, се разделя на топчета с големината 300-400 г.
Разточва се кора, нарязват се на 16 триъгълница, в широката част се слага парче локум и се завива на кифлички с локум.
Намазват се с разбитите жълтъци, смесени с прясно мляко.
Поръсват се с микс от семена и кафява захар. Оставят се за 20-30 минути за третото втасване.
Пекат се локумени кифлички на 180 °C в загрята фурна. Още топли се намазват с масло.
Коментари