gotvach.bg»Рецепти»Риба»Скумрия на скара с доматено-пиперков сос

Скумрия на скара с доматено-пиперков сос

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3742k8332k5
Скумрия на скара с доматено-пиперков сос
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
21/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Класическа комбинация, вкусна и обичана - скумрия на скара с доматено-пиперков сос"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова
  • маслиново масло - 2 с.л. за намазване
  • за соса
  • домати - 4 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • маслиново масло - 3 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • червено вино - 2 с.л.
  • босилек - 1/4 ч.л. сушен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата. Смесете черния пипер със зеленчуковата подправка и оваляйте рибите отвътре и отвън, след което ги залейте с прясно изцеден сок от един лимон. Оставете ги да престоят така поне 30 минути.

През това време си пригответе соса от пресни пиперки и домати. Рендосайте доматите на ренде, като отстраните люспата.

Сложете ги на огъня и варете около 10-12 минути, за да се сгъстят. Докато доматите се варят отделно нарежете пиперките на дребни парчета.

Загрейте маслиновото масло и задушете пиперките в него, но за кратко, около 7-8 минути, така че да не се разкашкват, а да останат леко твърдички.

Когато доматите са готови прехвърлете чушките при тях и подправете със захар, червено вино, босилек и сол на вкус.

Оставете още 2-3 минути соса да поври, след което го свалете от огъня и го поръсете със ситно нарязан чесън.

Загрейте скарата, намажете рибата обилно с маслиново масло и я печете по 10-12 минути от всяка страна.

Сервирайте готовата риба, като гарнирате с готовият доматено-пиперков сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: