Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мариновани бутчета в йенска тенджера

Мариновани бутчета в йенска тенджера

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46113
Мариновани бутчета в йенска тенджера2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Това ѝ харесваме на йената - просто слагаме всичко вътре, включваме фурната и ... хоп, яденето е готово!"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 тарелка, може и с бутчетата
  • соев сос - на вкус
  • олио - 3 супени лъжици
  • лимонов сок - на вкус
  • черен пипер - смлян 1/2 чаена лъжичка
  • чесън - на прах 1/2 пакетче
  • червен пипер - сладък 1 чаена лъжичка
  • дижонска горчица - 1 чаена лъжичка
  • мед - 1, 1/2 чаени лъжички
  • чубрица - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво месцето и го подсушаваме с мека домакинска кърпа. Слагаме го в йенска тенджера за готвене и заливаме с марината от гореспоменатите продукти.

Разбъркваме добре и оставяме похлупени в хладилника за не по малко от 2-3 часа, колкото повече престоят така толкова е по добре.

Изваждаме от хладилника и тенджерата слагаме в студена фурна. Включвме на 250 градуса и печем до готовност или иначе казано около 45 минути.

Така приготвеното ястие е пикантно и приятно за консумация. Като се прибере тенджерата в хладилника с остатъка от това което е останало то се желира и се получава един много приятен продукт за бърза консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
Ами ще е мариновани крилца...
22.06.2013 17:52
татяна
татяна
Сега ми кажете как от крилца правите мариновани бутчета !?
19.06.2013 15:15
2
3
1
Покажи всички подкоментари