Печени дюли с канела и кафява захар

Биляна ВладоваБиляна ВладоваИноватор1964172533
23/10/2017
"Завладяващ аромат и сладък вкус, който ще запомните завинаги "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 668
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се почистват от мъхчето и се опаковат хубаво в алуминиево фолио. Фурната се загрява на 250 градуса и преди да се сложат дюлите се намалява на 150 градуса.

На тази температура дюлите се пекат около 60-70 минути. Може да не се намаляват градусите на фурната, но тогава вече трябва според тях да се прецени и времето за печене.

Когато дюлите са изпечени се развиват от фолиото, разрязват се на две и се подреждат се в чиния за сервиране. Поливат с меда. След това се поръсват леко с канелата и кафявата захар.

Накрая орехите с помощта на много остър нож се нарязват на не много ситно, но и не много едри парчета.

Дюлите се посипват с орехите. След като изстинат, поне след 10-15 минути, са готови за поднасяне и консумация.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар