Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Курабии с канела и кафява захар

Курабии с канела и кафява захар

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Курабии с канела и кафява захар
Снимка: Марияна
1 / 2
05/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
15
"Курабийките, които ни връщат в детството"

Необходими Продукти

  • брашно - около 500 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • бяла захар - 2/3 ч.ч.
  • кафява захар - 1/3 ч.ч
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр. големи
  • амонячна сода - 1/2 пакетче
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 7 с.л за поръсване
  • канела - 1 с.л за поръсване
  • олио - за намазване на тавата
  • брашно - за поръсване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с вилица. После слагаме бялата захар и кафявата захар и разбъркваме много добре.

Добавяме олиото и 1 с.л. канела и продължаваме да разбиваме. В киселото мляко слагаме содата да шупне.

Добавяме млякото при другите продукти, като отново разбъркваме, за да се смеси всичко. Трябва добре да се разтвори захарта. Смесваме в 1 ч.ч. брашно 1 бакпулвер. Изсипваме брашното и разбъркваме с лъжица.

С шепа слагаме на части още брашно, като не спираме да разбъркваме. Продължаваме да слагаме, колкото поеме за гладко меко пухкаво тесто. Вадим го от съда и омесваме много добре. Отива около 500 г брашно.

Правят се топки с големина на яйце от тестото. Смесваме в чинийка 1 с.л. канела и 7 с.л. захар. Курабиите се нареждат в намазана с олио и посипана с брашно тава.

Поръсват се със захарта и канелата всички топки. Пекат се в топла фурна, пусната предварително. Печем на 180 градуса до готовност. Трябва да порозовеят и да се напукат. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: