Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с вилица. После слагаме бялата захар и кафявата захар и разбъркваме много добре.
Добавяме олиото и 1 с.л. канела и продължаваме да разбиваме. В киселото мляко слагаме содата да шупне.
Добавяме млякото при другите продукти, като отново разбъркваме, за да се смеси всичко. Трябва добре да се разтвори захарта. Смесваме в 1 ч.ч. брашно 1 бакпулвер. Изсипваме брашното и разбъркваме с лъжица.
С шепа слагаме на части още брашно, като не спираме да разбъркваме. Продължаваме да слагаме, колкото поеме за гладко меко пухкаво тесто. Вадим го от съда и омесваме много добре. Отива около 500 г брашно.
Правят се топки с големина на яйце от тестото. Смесваме в чинийка 1 с.л. канела и 7 с.л. захар. Курабиите се нареждат в намазана с олио и посипана с брашно тава.
Поръсват се със захарта и канелата всички топки. Пекат се в топла фурна, пусната предварително. Печем на 180 градуса до готовност. Трябва да порозовеят и да се напукат. Да ви е сладко!