Конфитюр от чери домати

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697174
21/08/2012
"Може да гледате на тези бурканчета, като на бъдещи вкусни спомени "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 464
  • Преглеждания за месеца264
  • Преглеждания за седмицата81
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете чери доматчетата. Смелете ги през мелачка, която отделя люспи и семки, но може и през обикновена, като запазите и люспите.

Полученото доматено пюре сипете в тенджера и поръсете със захарта. Ако чери доматите не са много сладки, може да добавите повечко захар.

Сложете да се вари на умерен котлона, като често разбърквате. Конфитюрът от чери домати се вари, докато цветът му стане по-тъмен и се сгъсти. Накрая ароматизирайте с бергамоновата есенция.

Още горещ го разсипете в затоплени бурканчета и ги затворете. Обръщайте ги и оставете да изстинат така. По желание може да стерилизирайте за 10 минути.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар