Конфитюр от чери домати

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
21/08/2012
"Може да гледате на тези бурканчета, като на бъдещи вкусни спомени "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 662
  • Преглеждания за месеца254
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Конфитюр

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете чери доматчетата. Смелете ги през мелачка, която отделя люспи и семки, но може и през обикновена, като запазите и люспите.

Полученото доматено пюре сипете в тенджера и поръсете със захарта. Ако чери доматите не са много сладки, може да добавите повечко захар.

Сложете да се вари на умерен котлона, като често разбърквате. Конфитюрът от чери домати се вари, докато цветът му стане по-тъмен и се сгъсти. Накрая ароматизирайте с бергамоновата есенция.

Още горещ го разсипете в затоплени бурканчета и ги затворете. Обръщайте ги и оставете да изстинат така. По желание може да стерилизирайте за 10 минути.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар