Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Хотдог»Домашен хотдог

Домашен хотдог

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Домашен хотдог
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Специално за любителите на хотдога - уникален домашен хотдок, който се приготвя за нула време"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 4 бр.
  • За тестото
  • брашно - 3 ч.ч. бяло
  • брашно - 1/2 ч.ч. от спелта
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр. като заделяме 1 жълтък за намазване
  • мая - 1 бр. суха
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашната, заедно със солта, захарта и сухата мая. Правим кладенче, в което поставяме яйце, хладко прясно мляко и зехтин.

Замесваме меко тесто, което оставяме да втасва за около час. Разделяме го на четири части, като всяка от тях разточваме в кръг.

Поставяме кренвирша върху тестото и завиваме като кифла. Правим няколко прореза с острието на остър нож и намазваме с жълтък, разбит с 1 ч.л. прясно мляко. Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Поднасяме топли, гарнирани с горчица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: