Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Хотдог»Отворен хотдог

Отворен хотдог

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Отворен хотдог
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
25/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Отворения хотдог се сервира със салфетки, а на практика се хапва с ръце"

Необходими Продукти

  • франзелки - 4 бр.
  • майонеза - 8 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • маруля - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • кренвирши - 4 бр.
  • кетчуп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Марулята се измива отцежда. Доматите се измиват и нарязват на филийки.

Франзелките се разрязват на две по дължина, като в задния край не се разрязва напълно, за да не стават две отделни половини от хлебчето.

Загрява се грил тиган. Приготвят се 4 чинии.

Франзелките се разтварят и запичат от вътрешната страна.

Докато се подготвя останалата част на отворените хотдози, кренвиршите се обелват и се слагат в грил тигана, за да се запекат, като се завъртат.

Всяка от страните на хлебчетата за хотдог се намазва с майонеза. Долната част се намазва с горчица по желание.

Нареждат се листенца маруля. Отгоре се нареждат филийки домати. Добавя се кренвиршът и се поръсва с кетчуп.

Отвореният хотдог се сервира със салфетки, а на практика се хапва с ръце :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: