Слънчева туршия от краставици

22/08/2012
"Най-вкусните краставички са онези, които са расли на слънце, а после са и мариновани на слънце!"
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 509
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • краставици - по избор
  • оцет - около 160 мл на буркан
  • захар - 80 г на буркан
  • сол - 100 г на буркан
  • чесън - по 1 глава на буркан
  • синап - по малко зрънца на буркан
  • копър - стръкчета
  • вишневи листа - по 5 за буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и нарязани при нужда краставици се надупчват с дебела игла на 5-6 места.

На дъното на 3-литрови буркани се слагат по няколко вишневи листа и зрънца синап.

Краставиците се пълнят, като между тях се слагат почистени скилидки чесън, няколко стръкчета копър и се подреждат.

Отгоре може да се сложат по още 2-3 листа от вишни.

Във всеки буркан се слагат по 100 г сол, 80 г захар и 160 мл оцет и се доливат до горе с вода.

Бурканите с кисели краставички се затварят добре с капачки и се поставят на слънце около 40 дена.

Може да ги обърнете на няколко пъти.

След това слънчевата туршия с краставици се съхранява на хладно.

Рейтинг

5 6
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар