Начин на приготвяне
Почистете месото от жилички, ако има такива, и го поставете за 30 минути във фризер. Така то ще се втвърди и ще е лесно за манипулация. Трябва да е твърдичко, но не допускайте да се замрази напълно.
С остър нож го нарежете на възможно най-тънки филийки. Най-добре се получава със машинка за рязане на колбаси, затова може да ползвате такава, ако имате.
Поставяйте между всяко парченце стреч фолио, за да не слепват едно за друго, и щом приключите с рязането, ги начукайте леко отгоре с дървено чукче изтънявайки ги още повече по този начин.
Настържете домата и сложете при него малко сол и зехтин. Разстелете го по повърхността на широка чиния, без да стигате до ръбовете.
Подредете внимателно телешкото карпачо върху домата (само един ред).
Смесете лимоновия сок със зехтина и напръскайте месото. Отгоре разпръснете зрънцата от нар и сиренето пармезан.
Сложете в средата едно от листенцата босилек, а останалите накъсайте върху предястието. Завършете със люспестата сол на вкус.
По желание може да добавите кедрови ядки, които много подхождат, както и балсамова редукция за още красота и вкус.
Поднесете с чаша хубаво червено вино!
Забележка и препоръка: Поради факта, че месото се консумира сурово, е изключително важно да изберете качествено и прясно такова.
Добър апетит!
Коментари