Начин на приготвяне
Почистете месото от външни жилички и мазнини. Завийте го плътно със стреч фолио придавайки му приблизително заоблени форми. Приберете във фризер за около 30 минути или докато хубаво се втвърди (но не и да замръзва)
Отстранете фолиото и с много остър нож или подходящо пособие нарежете бонфилето на възможно най-тънки филийки.
Подредете ги една върху друга, като между всяка поставяте парче фолио или хартия за печене, идеята е да не залепват една за друга.
Начукайте ги, притискайки, за да се изтънят още повече, и тогава подредете на по един пласт в сервировъчни плата (4 на брой за това количество продукти).
Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник, ако няма да сервирате веднага.
Смесете лимоновия сок със зехтина и малко прясно смлян черен пипер и сол.
Хамона нарежете на малки парченца. Същото сторете и с пармезана или го настържете на големи люспи.
Бейби спанака овкусете с част от дресинга и разположете листенцата около или върху карпачото преди момента на сервиране.
Поръсете с хамона, пармезана, кедровите ядки и останалия дресинг. По желание ръснете още черен пипер.
Поднесете веднага, след като сте овкусили телешкото карпачо.
Добър апетит!
Телешкото карпачо с хамон, пармезан и бейби спанак е готово.