Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Карпачо»Телешко карпачо с хамон, пармезан и бейби спанак

Телешко карпачо с хамон, пармезан и бейби спанак

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Телешко карпачо с хамон, пармезан и бейби спанак
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Може и да сте чували за него, но докато не го приготвите и не го опитате, няма как да разберете за какъв деликатес става дума"

Необходими Продукти

  • телешко бонфиле - 300 г
  • хамон - 60 г
  • пармезан - 80 г
  • бейби спанак - около 3 шепи
  • зехтин - 50 мл
  • лимонов сок - 40 мл
  • черен пипер - на вкус
  • кедрови ядки - за поръсване
  • сол - 1 щипка за дресинга
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от външни жилички и мазнини. Завийте го плътно със стреч фолио придавайки му приблизително заоблени форми. Приберете във фризер за около 30 минути или докато хубаво се втвърди (но не и да замръзва)

Отстранете фолиото и с много остър нож или подходящо пособие нарежете бонфилето на възможно най-тънки филийки.

Подредете ги една върху друга, като между всяка поставяте парче фолио или хартия за печене, идеята е да не залепват една за друга.

Начукайте ги, притискайки, за да се изтънят още повече, и тогава подредете на по един пласт в сервировъчни плата (4 на брой за това количество продукти).

Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник, ако няма да сервирате веднага.

Смесете лимоновия сок със зехтина и малко прясно смлян черен пипер и сол.

Хамона нарежете на малки парченца. Същото сторете и с пармезана или го настържете на големи люспи.

Бейби спанака овкусете с част от дресинга и разположете листенцата около или върху карпачото преди момента на сервиране.

Поръсете с хамона, пармезана, кедровите ядки и останалия дресинг. По желание ръснете още черен пипер.

Поднесете веднага, след като сте овкусили телешкото карпачо.

Добър апетит!

Телешкото карпачо с хамон, пармезан и бейби спанак е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: