Начин на приготвяне
Отрязваме горната част на камбите, за да се получат капачета. Почистваме ги от семето.
Измиваме ориза и го накисваме с топла вода за 30 минути.
Домата настъргваме, а лука, моркова, чушката, тиквичката и чесъна нарязваме на ситно. Запържваме зеленчуците в мазнината до златисто за 5 минути.
Нарязваме на ситно магданоза и го смесваме с каймата. Добавяме отцедения ориз, ригана, черния пипер и посоляваме.
Напълваме камбите с готовата плънка. Поставяме капачетата им и ги поставяме плътно в дълбока тава.
Заливаме с 1 ч.ч. горещ телешки бульон.
Загряваме фурната до 180 градуса. Печем пълнените чушки за около 1 час, покрити с алуминиево фолио.
10 минути, преди да ги извадим от фурната, отстраняваме фолиото. Сервираме с подходяща салата според сезона и млечен сос по желание.
Камбите с плънка от телешка кайма и зеленчуци са готови.