Орехово-бисквитена торта с бананов крем

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
328
970
471
425
2
28/10/2017
"Вкусна бисквитена тортичка за душата с аромат на банан - как да не сме доволни "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 972
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бисквитена Торта

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта и ванилията.

Бананът се намачква с вилица на пюре. Добавяме в миксера, за да се размеси добре с яйцата.

Загряваме млякото на слаб огън и бавно наливаме от яйчно банановата смес.

Нишестето предварително се разбива в чаша мляко или вода. Доливаме на бавна струя. Когато се сгъсти, кремът е готов.

В четвъртита тавичка подреждаме бисквитите. Заливаме с крем, а след това наръсваме със смлени орехи и подреждаме резенчета банани.

Повтаряме действието с всеки следващ слой. След като поизстине тортата, я прибираме в хладилника, за да стегне.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Ммм с бананови крем ще е чудесна' благодаря за рецептата.
0
0