Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Тиквен чийзкейк с карамелен топинг

Тиквен чийзкейк с карамелен топинг

Тиквен чийзкейк с карамелен топинг
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Само едно негативно нещо виждаме в този десерт - не можем да спрем да го хапваме"

Необходими Продукти

  • тиква - 200 г обелена
  • цедено кисело мляко - 200 г
  • какао - 1 ч.л.
  • йогурт - 400 г
  • желатин - 2 пакетчета
  • бисквити - 1 пакет пълнозърнести
  • краве масло - 1 с.л.
  • сироп от агаве - 3 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • вода - 2 с.л. + 2 с.л.
  • топинг карамел - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите смелете в блендер, за да станат на трохи. Към тях прибавете 2 с.л. вода и маслото, размачкайте с ръце.

Сложете фолио в кръгла форма за торта и сипете бисквитите, за да оформите бисквитения блат.

Тиквата нарежете на парчета и задушете с вода, докато омекне. В купа смесете сиропа от агаве, тиквата, йогурта и цеденото мляко.

Желатина разтворете в малко вода. След като набъбне, го затоплете и го прибавете към сместа за тиквения чийзкейк.

Разбъркайте всички съставки и сипете върху блата. Приберете вкусния чийзкейк в хладилник за няколко часа.

Когато с тегнал, украсете тиквения чийзкейк с карамелен топинг и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: