Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Татьовите пържени кюфтета с кисело мляко

Татьовите пържени кюфтета с кисело мляко

Татьовите пържени кюфтета с кисело мляко
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Каквото и да си говорим, татьовите пържени кюфтета са си най-добрите, нали"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 250 г
  • свинска кайма - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава малка
  • пълнозърнест хляб - 2 филии
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • люти чушки - 1 бр. малка
  • сода - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, лютата чушка и магданоза на дребно. Накиснете хляба във вода, а содата сложете в киселото мляко да шупне.

Сложете каймата в купа и към нея прибавете лука, чушката, магданоза, яйцето и киселото мляко със содата. Добавете и хляба, като го изстискате с ръце от водата.

Прибавете останалите подправки - черен пипер, кимион и риган. Омесете хубаво всички съставки до получаване на еднородна смес.

Оставете я да престои около един час, след което от нея оформете с мокри ръце кюфтета.

Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещено олио от двете страни. Сервирайте ги по желание с прясна салата. Кюфтетата стават много пухкави и апетитни.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: