Начин на приготвяне
Нарежете лука, лютата чушка и магданоза на дребно. Накиснете хляба във вода, а содата сложете в киселото мляко да шупне.
Сложете каймата в купа и към нея прибавете лука, чушката, магданоза, яйцето и киселото мляко със содата. Добавете и хляба, като го изстискате с ръце от водата.
Прибавете останалите подправки - черен пипер, кимион и риган. Омесете хубаво всички съставки до получаване на еднородна смес.
Оставете я да престои около един час, след което от нея оформете с мокри ръце кюфтета.
Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещено олио от двете страни. Сервирайте ги по желание с прясна салата. Кюфтетата стават много пухкави и апетитни.
Да ви е вкусно!