Начин на приготвяне
Каймата се смесва със ситно нарязания лук, едно яйце, галетата, содата за хляб. Всички продукти се объркват добре.
Картофите се измиват, обелват, настъргват на ситно ренде и се добавят към останалите продукти. Прибавя се добре почистеният, измит и нарязан на ситно магданоз.
Сместа се овкусява с черен пипер и чубрица на вкус и отново се омесва добре. Оформят се кюфтета и се пекат в тава във фурна до готовност.
Малко преди да се извадят от фурната, върху всяко кюфте се слага топено сирене, нарязано на колелца, и кашкавал, нарязан на филийки или настърган на ренде.
Остават във фурната до разтопяване на кашкавала.
Ястието се сервира топло, поръсено с чубрица. По желание сервирайте с гарнитура Шопска салата и препечена филийка.
Кюфтетата Фантазия са готови.