Начин на приготвяне
В подходяща тенджера сипваме оцета, захарта, солта, пипера, мащерката и 2 ч.ч. горещ пилешки бульон. Към маринатата прибавяме лука, нарязан на четири, и скилидките чесън.
Кипваме маринатата, за да се разтопи захарта. Дръпваме от огъня и я оставяме да се охлади напълно. Поставяме в нея пържолите, като овкусяването им трае 4 часа, притиснати с чиния, за да бъдат напълни покрити.
През това време си приготвяме соса, като смесваме захарта, оцета, соевия сос, доматеното пюре, настъргания на ситно джиджифил и и останалите съставки.
Царевичното брашно разтваряме в 4-5 с.л. студена вода или пилешки бульон. Слагаме получения сос на огъня, като оставяме да заври при непрекъснато бъркане. Отстраняваме от котлона, сосът е готов.
След като пилешките пържоли са се мариновали ги изцеждаме и подсушаваме добре. Изпържваме ги в загрята растителна мазнина до златисто. Подреждаме върху кухненска хартия, която подменям два пъти.
Лукът от маринатата отделяме в гевгир, за да се отцеди. Задушаваме го в малко масло, добавяме и нарязания фенел. Сипваме и сметаната и разбъркваме. За по-фина консистенция пасираме в блендер.
Изпържваме нарязаните на ленти картофи, като поставяме и тях върху кухненска хартия.
Поднасяме пържолите топли, гарнирани със сладко-киселия сос, пюрето от маринования лук и пържени картофки.