Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Пилешки дробчета в сладко-кисел сос

Пилешки дробчета в сладко-кисел сос

Пилешки дробчета в сладко-кисел сос
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Поднасяме пилешки дробчета в сладко-кисел сос за мезе - разбира се с биричка!"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • кетчуп - 100 мл
  • пилешки бульон - 500 мл
  • масло - 100 г
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • соев сос - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме изчистените пилешки дробчета във вода и оставяме да се варят за около 15 минути на слаб огън.

След като са готови, ги изваждаме от врялата вода и веднага ги поставяме под студена течаща.

Поставяме си дълбок тиган, в който слагаме маслото, и след като се разтопи, поставяме кафявата захар, соевия сос и кетчупа.

Овъргалваме дробчетата в галета и ги пускаме да се пържат в тигана.

Постоянно ги размесваме в продължение на 5 минути.

Добавяме бульона и оставяме пържените дробчета да къкрят на слаб огън за още 15 минути.

Поднасяме пилешки дробчета в сладко-кисел сос за мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: