Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Пилешки шишчета с ананас и сладко-кисел сос

Пилешки шишчета с ананас и сладко-кисел сос

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Пилешки шишчета с ананас и сладко-кисел сос
Снимка: Храна за Душата
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Пиле, ананас и сладко-кисел сос - изключително вкусно ястие, което се приготвя за половин час"

Необходими Продукти

  • За шишчетата
  • пилешко филе - 400 г
  • ананас - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • кафява захар - 50 г
  • оцет - 50 г
  • доматено пюре - 150 г
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • сок от ананас - 150 мл
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки за соса в касерола на котлона. Оставете соса да заври и да се редуцира, разбърквайте от време на време.

Почистете, обелете и нарежете ананаса на шайби. Отделете малко количество от плода и го нарежете на малки кубчета за соса. Добавете ги в сместа, малко преди да свалите от котлона. Останалия ананас нарежете на едри кубчета за шишчетата.

Посолете и подправете пилешкото месо с черен пипер. Нарежете го на едри кубчета. Нарежете лука и чушката също на едро.

Нанижете шишчетата като редувате пилешко, ананас, лук и чушка. Изпечете на загрят грил тиган със съвсем малко зехтин. Гарнирайте готовите шишчета със сладко-киселия сос и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: