Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени мезета»Пилешки крилца в сладко кисел сос

Пилешки крилца в сладко кисел сос

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
1010426
Пилешки крилца в сладко кисел сос
Снимка: Denis Biserov
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Уникални лепкави крилца в сладко-кисел сос. Ще си оближете пръстите!"

Необходими Продукти

  • крилца - 600 г
  • олио - да покрива крилцата
  • сол
  • лимони - 1/2 бр. само сок
  • мед - 50 г
  • кетчуп - 50 г
  • соев сос - 30 мл
  • сусам - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете крилцата и ги почистете, след това ги посолете леко, понеже соевият сос също е солен.

Напълнете олио, колкото да покрие поне половината от крилцата, също така може и да ги изпържите във фритюрник, изчакайте да загрее добре олиото и пържете по около 7-8 минути и от двете страни до златисто.

Изкарайте пържените крилца да се отцедят в съд с хартия и си вземете друг тиган или съд. В него сложете малко вода и след това добавете медът, соевия сос, лимона и кетчупа, изчакайте да редуцира за 2 мин. и прибавете крилата вътре.

Разбърквайте ги, докато не абсорбират соса за месото и не се гланцират, след това ги сложете в чиния и ги поръсете със сусам. И готово, вече имате вкусни и лепкави крилца в сладко-кисел сос.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пиле в сладко-кисел сос или свинско в сладко-кисел сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: