Начин на приготвяне
Нарежете крилцата и ги почистете, след това ги посолете леко, понеже соевият сос също е солен.
Напълнете олио, колкото да покрие поне половината от крилцата, също така може и да ги изпържите във фритюрник, изчакайте да загрее добре олиото и пържете по около 7-8 минути и от двете страни до златисто.
Изкарайте пържените крилца да се отцедят в съд с хартия и си вземете друг тиган или съд. В него сложете малко вода и след това добавете медът, соевия сос, лимона и кетчупа, изчакайте да редуцира за 2 мин. и прибавете крилата вътре.
Разбърквайте ги, докато не абсорбират соса за месото и не се гланцират, след това ги сложете в чиния и ги поръсете със сусам. И готово, вече имате вкусни и лепкави крилца в сладко-кисел сос.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пиле в сладко-кисел сос или свинско в сладко-кисел сос.