Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Постна яхния с гъби и картофи

Постна яхния с гъби и картофи

АнтонияАнтония
Чирак
3332262
Постна яхния с гъби и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Идват пости, затова не се чудете, а тази рецепта си запишете"

Необходими Продукти

  • печурки - 300 - 400 г
  • картофи - 4 бр.
  • ориз - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът, лукът, чесънът и чушката се нарязват на кубчета и се задушават за кратко в загрятата мазнина.

Почистените и нарязани гъби се прибавят към зеленчуците и се изчаква да се изпари водата. След което добавяме нарязаните картофи и разбъркваме за кратко.

Добавяме настъргания домат и доливаме около 2 литра топла вода. След завиране се добавя оризът. Посоляваме на вкус. Вари се до готовност.

Разбиваме 2 с.л. брашно с 1 ч.л. червен пипер с малко вода и добавяме към яхнията. Подправяме с черния пипер и магданоза. Изчакаме да поври 3-4 минути и ястието е готово!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: