Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Постна яхния с праз, гъби и домати

Постна яхния с праз, гъби и домати

Постна яхния с праз, гъби и домати
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Искате ли заедно да превърнем постите в най-вкусното време от годината?"

Необходими Продукти

  • гъби - 1/2 ч.ч. от буркан
  • праз - 1 бр.
  • домати - 1 /2 ч.ч. от буркан
  • вода - 1 и 1 /2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • магданоз - пресен
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза, измиваме добре и нарязваме на ситно.

В олио (2 с.л.) и малко вода (1 к.ч.) слагаме нарязания праз да се задуши и омекне. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Когато празът поомекне и остане на мазнина, ръсваме брашно (1-2 ч.л.) и червен пипер (1 к.л.).

Прибавяме и нарязан ситно пресен магданоз. Сипваме доматите от консерва (1/2 ч.ч.) и стерилизираните гъби (1/2 ч.ч.).

Разбъркваме и наливаме топла вода (1 и 1/2 ч.ч.) и варим ястието до готовност - да се сгъсти и остане с малко сос.

Поднасяме топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: