Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от зеле, картофи и луканков салам

Мусака от зеле, картофи и луканков салам

Мусака от зеле, картофи и луканков салам9 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Темата е мусака, а импровизациите - много. Ето и нашето предложение - мусака с картофи и луканков салам"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 средно голяма зелка
  • картофи - 500 г
  • луканков салам - 100 - 150 г
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • за заливката
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето нарязваме на тънки ивици, посоляваме, намачкваме с ръце и го оставяме да престои така за около час.

Обелваме картофите и нарязваме на тънки филийки, посоляваме ги. В тиган сипваме олиото и изпържваме картофите от двете страни.

В останалата мазнина и прибавяме 1 к.ч. вода, задушаваме зелето на слаб огън до омекване.

В тавичка, която предварително сме намаслили, започваме да нареждаме ред изпържени картофи, върху тях зелето, след това луканковия салам и така се повтарят, докато свършат продуктите.

В купа разбъркваме яйцата с млякото и заливаме подредената вече мусака. Печем в умерена фурна до готовност.

Мусаката от зеле, картофи и луканков салам е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: