Начин на приготвяне
Разтопете маслото и натрошения шоколад в съд на водна баня на котлона, докато се хомогенизират.
Смесете брашното, захарта, какаото, бакпулвера и солта в купа. Добавете към тях шоколада и добре объркайте, като добавите яйцата и накрая орехите.
Сипете сместа за сладкиша в неголяма форма за печене, застлана с хартия за печене. Сложете шоколадовия сладкиш с орехи да се пече в предварително загряна на 180 г фурна за около 20-25 минути.
Готовия сладкиш може да поръсите с какао, да намажете с мед или да го залеете с шоколадов кувертюр или ганаш.
Коментари
Позволих си обаче да сложа повече от препоръчаното брашно (2 чаени чаши вмесно само 50 грама) и малко повече захар, също така и чаша и половина прясно мляко. Цялата смес разбих с миксер и стана чудесна!