Бърз шоколадов сладкиш

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Бърз шоколадов сладкиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8-10 парчета
"Днес ще ви поглезим с този шоколадов сладкиш, който освен, че е невероятно вкусен, се и приготвя лесно."

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. гореща
  • сладко - 220 г от череши или вишни
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • орехи - 50 г ядки
  • канела - 1 брой
  • какао - 2 с.л.
  • за глазурата
  • шоколад - 100 г черен
  • сметана - 80 мл течна сладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата завира със захарта. Сваля се от котлона. Прибавят се сладкото, олиото, брашното със содата, канелата и смлените на едро орехови ядки. Всичко се обърква много добре с какаото.

Изсипва се в тавичка и се пече в предварително загрята фурна около 20 минути или до готовност. Леко охладеният сладкиш се залива с разтопен шоколад и сметана или шоколадов кувертюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
549
418
316
26
10
Дай твоята оценка:

Коментари

deninceto
deninceto
звучи добре :) ще се пробва
09.03.2016 00:44
1
Вълкова
Вълкова
В много рецепти се препоръчва формата за печене да се маже с олио и поръси с брашно.Предлагам по лесен начин:формата да се маже с твърда мазнина-краве масло или мас.След изпичане сладкишът се покрива с хартия и кърпа за 5 мин.Отлепва се идеално.
29.10.2014 20:44
2
4
Аничка Красимирова
Аничка Красимирова
Не може ли със друго сладко
20.06.2014 09:52
8
1
Petya Angelova
Petya Angelova
Вкусен е,но няма да ми е от любимите.
30.04.2014 19:43
3
tsetska
tsetska
Наистина сладкиша е супер вкусен. Заслужава си да се пробва.Благодаря за рецептата!
07.04.2014 19:52
3
1
Светла
Светла
Наистина сладкиша е супер вкусен и лесен.Благодаря за рецептата!
05.04.2014 17:21
Зорница
Зорница
Отне ми около 40 минути да го изпека правилно и добре, на 180 градуса, стана приемлив, но моите не обичат постни сладкиши и го ядоха едва-едва ...
18.01.2014 14:42
Цвета
Цвета
Страхоте стана
04.12.2013 13:21
5
Отзивчива
Отзивчива
За тези, които не са приготвяли глазура с шоколад и сметана-сметаната се сипва в съд,натрошава се шоколада и се слага на котлона /по-добре за е по-слаб/.Когато сметаната почти заври, разбъркате леко и сваляте от котлона.Шоколада вече в нея е стопен - разбърквате добре, така че сместа да стане хомогенна и това е всичко. Когато обливате сладкиши, глазурата е добре да е леко топла - така нито ще се разтече прекалено, нито пък ще е втвърдена.
19.11.2013 13:42
4
Филолог
Филолог
Сериозно, какво означава теклив, защото според българския правописен речник такава дума просто не съществува. А сладкишът е страхотен, моите поздравления за автора на рецептата ;)
06.11.2013 10:00
4
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
В последното изречение пише.
05.11.2013 18:32
Гергана Жечева
Гергана Жечева
не ми стана ясно за сметаната, кога точно се поставя?
05.11.2013 16:16
1
анонимен
анонимен
Не ми се получи сладкиша . Стана теклив и 20 минути са малко , за изпичане .
04.11.2013 16:09
2
Мария Стоянова
Мария Стоянова
Направх го, страхотен е. На домашните много им хареса.
09.09.2013 08:37
Дес
Дес
Много вкусен сладкиш!!!
06.09.2013 21:03
сиси
сиси
Сладкиша е страхотен!Заслужава си да се пробва.
04.09.2013 12:29
1
Детелина
Детелина
Изглежда ми,че ще е много вкусен.Ще пробвам да си го направя. :)
21.08.2013 10:37
lili
lili
Четете рецептите по внимателно написана е много ясно .1абзац второ изречение -Сваля се от котлона.
17.08.2013 17:23
Д-а
Д-а
Ами в рецептата много ясно е написано , че след като заври сиропа се сваля от котлона . Мария и Ива май са пропуснали това изречение.Само дето не е споменато на колко градуса се пече сладкиша-предполагам , че е на 180 градуса ( умерено загрята фурна).
06.08.2013 16:16
2
Венета
Венета
Сладкишът става перфектен. Аз лично го отстраних от котлона и след това добавих останалите продукти. Изчезна за секунди ;)

17.07.2013 16:19