Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържени мариновани пилешки хапки с лук и чушки

Пържени мариновани пилешки хапки с лук и чушки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пържени мариновани пилешки хапки с лук и чушки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
18/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Хем мариновани, хем пържени - значи да приготвите и повече бира"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - около 1 кг
  • чушки - 3 - 4 бр. зелени
  • лук - 2 глави
  • магданоз
  • за марината
  • бяло вино - 300 мл
  • джинджифил - 1 - 2 щипки
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на хапки и мариноваме в купа, в която изсипваме бялото вино, изтискания лимон, меда, чесъна, соевия сос, горчицата и джинджифила.

Оставяме така да престои една нощ, за да поеме вкусовете на маринатата.

Вадим месото от марината и пържим на загрят тиган в малко олио. Когато месото е готово добавяме чушките и лука.

Разбъркваме добре и оставяме самите зеленчуци да поомекнат, но без да са напълно изпържени, леко да хрупкат.

Всичко това посоляваме, разбъркваме още един-два пъти и сваляме от котлона. Сервираме с нарязан на ситно магданоз.

Пържените мариновани пилешки хапки с лук и чушки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: