Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Панирани мариновани пилешки хапки

Панирани мариновани пилешки хапки

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ох, пак ни се приотваря някоя-друга биричка"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • зехтин - 3 с.л
  • джинджифил - щипка настърган
  • лимони - 2 с.л сок
  • соев сос - 2 с.л
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • брашно - 200 г
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото месо на хапки, най-добре да е от филе.

В купа разбъркваме намачкания чесън, зехтин, соев сос, сол, лимонов сок, джинджифил и черен пипер. Заливаме месото с марината и оставяме за няколко часа в хладилника.

В тиган със сгорещено олио запържваме хапките, като предварително ги оваляме в разбитото яйце, след това в брашно.

След като ги изпържите, отцедете мазнината върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: