Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки хапки с чушки и лук

Пилешки хапки с чушки и лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пилешки хапки с чушки и лук
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
08/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Сочните пилешки хапки, придружени с домашни пиперки и добре задушен лук, заслужават да получат полагащото им се внимание"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. големи (цели)
  • чушки - 6 бр. червени
  • лук - 2 бр.
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз - сушен
  • къри
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета и ги обезкостяваме. Нарязваме месото на хапки. Подправяме с черен пипер на вкус и със соев сос (2 с.л. или повече на вкус). Ръсваме и къри.

Разбъркваме хапките добре и оставяме за 30 минути в хладилник. Червените пиперки измиваме, почистваме от дръжките и семената. Нарязваме на едри парчета. Лука белим и също нарязваме едро.

Посоляваме леко чушките и лука и разбъркваме. В тенджерка наливаме олиото (5-6 с.л.) и слагаме маринованите пилешки хапки. Похлупваме и задушаваме 1-2 минути с капак, а после изпържваме до готовност (отхлупени).

Готовите хапки изваждаме с решетъчна лъжица и оставяме на топло в съд с капак. В мазнината от пържене на месото слагаме чушките и лука. Ръсваме сушен магданоз на вкус, наливаме 1/2 ч.ч. топла вода и задушаваме до готовност.

Сервираме, като в средата на чинията слагаме пилешките хапки, а около тях от чушките и лука. Украсяваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: