Начин на приготвяне
Измиваме пилешките бутчета и ги обезкостяваме. Нарязваме месото на хапки. Подправяме с черен пипер на вкус и със соев сос (2 с.л. или повече на вкус). Ръсваме и къри.
Разбъркваме хапките добре и оставяме за 30 минути в хладилник. Червените пиперки измиваме, почистваме от дръжките и семената. Нарязваме на едри парчета. Лука белим и също нарязваме едро.
Посоляваме леко чушките и лука и разбъркваме. В тенджерка наливаме олиото (5-6 с.л.) и слагаме маринованите пилешки хапки. Похлупваме и задушаваме 1-2 минути с капак, а после изпържваме до готовност (отхлупени).
Готовите хапки изваждаме с решетъчна лъжица и оставяме на топло в съд с капак. В мазнината от пържене на месото слагаме чушките и лука. Ръсваме сушен магданоз на вкус, наливаме 1/2 ч.ч. топла вода и задушаваме до готовност.
Сервираме, като в средата на чинията слагаме пилешките хапки, а около тях от чушките и лука. Украсяваме с магданоз.