Начин на приготвяне
Почистете лука от люспите и ги срежете на две части. Внимателно отстранете средата, като запазите крайните два пласта. Посолете и оставете настрана, докато направите плънката.
Нарежете средата на луковите глави на ситно и я запържете за кратко в малко олио или зехтин. Добавете ситно нарязаните зеленчуци, а след това и каймата. Овкусете със сол и черен пипер, може и с други подправки на вкус.
Напълнете лука, като първо напълните едната половинка, сложите малко топено сирене и захлупите с другата половина. Увийте с тънко нарязаните ленти бекон и фиксирайте с клечки за зъби, за да не се разтворят бомбичките.
Подредете пълнените лукови бомбички в подходяща тавичка, полейте със струйка зехтин и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Да ви е вкусно!
Източник: Илияна Икономова от Кулинарната мрежа