Постен ориз в зелеви купички

02/11/2017
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф66175821315
"Дайте ни само малко време в кухнята и такъв постен деликатес ще ви спретнем, че без думи ще останете "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо479
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелевите лисата се потапят цели в гореща вода и се попарват за около три минути. След като се извадят веднага се потапят в купа със студена вода.

Отцеждат се и се нареждат по дъното и стените на намазнена огнеупорна купичка. Нареждат се така, че краищата им да останат да висят навън.

В тиган с малко мазнина и вода се задушава първо нарязаният праз лук и морков. След това се прибавя морковът, нарязан на дребно.

След като поомекнат зеленчуците се прибавя измитият ориз. Наливат се на порции три чаени чаши вода и се оставя оризът да къкри докато се свари.

Подправя се със сол и черен пипер. Ако е необходимо се долива още вода. Малко преди готовност се прибавя грахът.

Готовият ориз се прехвърля в купичките със зелеви листа. Висящите краища се загъват така, че да покрият ориза.

Купичките се поставят във фурна на 200 градуса и се запичат за 30 минути. При поднасяне купичките се обръщат върху порционната чиния.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар