Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза»Домашна шафранова майонеза

Домашна шафранова майонеза

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Домашна шафранова майонеза
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Щипка шафран и магията е факт - домашна шафранова майонеза"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • олио - 300 мл
  • шафран - 4 стигми или 0.2 г
  • прясно мляко - 15 мл
  • чесън - 1 малка скилидка
  • сол - на вкус
  • лимони - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително разтворете шафрана в малко прясно мляко.

Ако е на стигми е нужно да постои в млякото около 20 минути. Моята рецепта е с шафран собствено производство на стигми.

В съд за пасиране чукнете двете яйца и прибавете олиото. Почистете и нарежете на парчета чесъна.

Прибавете и няколко капки от лимона. По желание настържете и малко от кората.

Посолете по вкус и прибавете млякото с разтворения шафран.

Пасирайте домашната майонеза. Ефектът е моментален.

Домашната шафранова майонеза е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Благодаря, идеята за лютеница е прекрасна :-))
06.09.2020 14:18
User#206770
User#206770
Вълшебна! Чудесно допълнителние към домашна рязана лютеница :)
Благодаря за рецептата!
06.09.2020 13:22