Постни ябълкови бухти

02/11/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8464923178
"Вкус и аромат, в които ще се влюбите от първата хапка "
Приготвяне10 мин.
Готвене12 мин.
Общо22 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 052
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • ябълки - 1 бр. (около 200 г)
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • кокосово мляко - 100 мл
  • портокалов сок - от 1/2 портокал
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • захар - 30 г
  • канела - на вкус
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете и настържете ябълката. Изстискайте върху нея соковете от лимон и портокал, поръсете със захарта и разбъркайте. Така тя няма да потъмнее.

2. Сложете кокосовото мляко и започнете да прибавяте брашното на части, пресято с бакпулвера и щипка сол. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Тя трябва да е малко по-гъста от кексовата, затова, ако е нужно, сложете още брашно.

Това количество е ориентировъчно, тъй като зависи от това колко сочна е ябълката, големината на портокала и качеството и марката на самото брашно.

3. Загрейте олиото на среден до силен огън и с помоща на две лъжици слагайте от сместта в него. С едната загребвате, с другата избутвате.

Изпържете бухтичките от двете страни до приятен загар и изваждайте върху кухненска хартия, която да поема излишната мазнина.

4. Щом се охладят, поръсете с пудра захар и хапнете с удоволствие!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар