Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Постен сладкиш с локум

Постен сладкиш с локум

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Постен сладкиш с локум
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
9
"Гарантираме, че е постен и обещаваме, че е ужасно вкусен"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • грис - 0. 5 ч.ч. пшеничен
  • захар - 1 ½ ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ½ ч.л.
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 0. 5 ч.ч.
  • локум - 1 кутия цветен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете локума на тънки филийки. В купа смесете пресятото брашно, гриса и захарта.

Отделно загасете содата в оцета и ги смесете с водата, олиото и ванилията. Прибавете течните съставки към сухите и разбъркайте много добре.

Намаслете и поръсете с брашно тавичка 20 на 20 см и изсипете готовата смес. Отгоре наредете нарязания локум и ако желаете поръсете с орехи.

Печете сладкиша в предварително нагрята фурна на 180 градуса до готовност.

Постният сладкиш с локум е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: