Начин на приготвяне
Слагам размразените, измити и почистени крилца в дълбок съд да престоят около 2 часа в сока от двата лимона, оцета, солта и вода, така че да са покрити с течността.
След това намазвам дъното на тавата с около 2 с.л. масло. Изкарвам крилцата от маринатата и всяко намазвам отгоре и отдолу с част от останалото масло (разтопено).
След това нареждам в намаслената тава с кожичката нагоре, добавям виното и водата и след това заливам с доматения сок.
Пека до получаване на тъмно червеникав цвят на кожичката, който се образува от запечения доматен сок.
След това обръщам печените крилца с кожичката надолу, за да може коричката да поеме от соса и същевременно да се запекат и от долната страна.
Когато започнаха, се запекоха и от долната страна, обърнах и пекох още 5-10 мин.
Крехките пилешки крилца на фурна станаха с хрупкава кожичка и от двата края и много сочни от вътрешната страна.