Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Сладкиш с ябълка и морков (без бяла захар и брашно)

Сладкиш с ябълка и морков (без бяла захар и брашно)

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Сладкиш с ябълка и морков (без бяла захар и брашно)
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
17/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Есенен диетичен сладкиш за всички, които знаят, че може да хапваш сладкиши и да се грежиш за фигурата си едновременно"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 бр. около 200 г
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • моркови - 1 бр. около 80 г
  • овесени трици - 38 г
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавалена извара - 170 г
  • кисело мляко - 50 г
  • фъстъчено масло - 3 с.л.
  • ванилия - 1 п.
  • канела - 1 к.л.
  • брашно от рожков - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 п.
  • стевия - на върха на ножа екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълката се измива, отстранява се семенната част и без да се бели, се нарязва на малки кубчета.

Сложете в мултикукъра малко кафява захар и ябълката.

Стартирайте програма Пържене - колкото плодът да омекне леко и да се карамелизира. Изключете.

Настържете обеления морков на едро ренде и го сложете в купа. Прибавете всички останали продукти - яйца, извара, кисело мляко, овесени трици, фъстъчено масло, ванилия, канела, брашно от рожков, стевия, бакпулвер.

Разбъркайте добре съставките за есенния сладкиш.

Получената смес изсипете при ябълките и заравнете.

Стартирайте мултикукъра на програма Печене за 30 минути на 180 градуса при затворен капак и изпечете сладкиша с ябълки и моркови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: