Млечна спаначена супа

Млечна спаначена супа

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
881
7k
3k
2k
1
Млечна спаначена супа
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Толкова нежна, толкова вкусна - истински балсам за стомаха"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре спанака и го бланшираме в малко подсолена вода за 2-3 минути. Отцеждаме го, като бульона (около 600 мл) запазваме.

В съд загряваме олиото и в него поставяме първо бялата част от нарязания лук, след което и зелената част.

Прибавяме ситно нарязания морков, като задушаваме на слаб огън под капак, докато съставките омекнат.

Прибавяме сварения ориз и 1/2 от бульона, в който е врял спанакът.

В маслото запържваме брашното, прибавяме нарязания бланширан спанак и задушаваме за кратко. Разреждаме с останалия 1/2 бульон.

Прибавяме ги към спаначената супа, добавяйки прясното мляко и ситно нарязания джоджен. Супата къкри още 10 минути.

Сервираме топла с препечени крекери и малко оцет на вкус.

Млечната спаначена супа е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: