Млечна спаначена супа

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
877
7k
3k
1k
1
05/12/2019
"Толкова нежна, толкова вкусна - истински балсам за стомаха "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 050
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре спанака и го бланшираме в малко подсолена вода за 2-3 минути. Отцеждаме го, като бульона (около 600 мл) запазваме.

В съд загряваме олиото и в него поставяме първо бялата част от нарязания лук, след което и зелената част.

Прибавяме ситно нарязания морков, като задушаваме на слаб огън под капак, докато съставките омекнат.

Прибавяме сварения ориз и 1/2 от бульона, в който е врял спанакът.

В маслото запържваме брашното, прибавяме нарязания бланширан спанак и задушаваме за кратко. Разреждаме с останалия 1/2 бульон.

Прибавяме ги към спаначената супа, добавяйки прясното мляко и ситно нарязания джоджен. Супата къкри още 10 минути.

Сервираме топла с препечени крекери и малко оцет на вкус.

Млечната спаначена супа е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар