Начин на приготвяне
Измиваме добре спанака и го бланшираме в малко подсолена вода за 2-3 минути. Отцеждаме го, като бульона (около 600 мл) запазваме.
В съд загряваме олиото и в него поставяме първо бялата част от нарязания лук, след което и зелената част.
Прибавяме ситно нарязания морков, като задушаваме на слаб огън под капак, докато съставките омекнат.
Прибавяме сварения ориз и 1/2 от бульона, в който е врял спанакът.
В маслото запържваме брашното, прибавяме нарязания бланширан спанак и задушаваме за кратко. Разреждаме с останалия 1/2 бульон.
Прибавяме ги към спаначената супа, добавяйки прясното мляко и ситно нарязания джоджен. Супата къкри още 10 минути.
Сервираме топла с препечени крекери и малко оцет на вкус.
Млечната спаначена супа е готова.