Сладкиш със сини сливи и извара

06/11/2017
"Влюбихме се от пръв поглед и бързаме да го споделим с всички - и да ви е сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 294
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя тестото. Яйцата се разбиват, добавя се захарта, разтопеният маргарин и брашното със смесения бакпулвер - в този ред. Замесва се меко тесто, което се оставя да почине в хладилника за 20 минути.

През това време се приготвя пълнежът. Продуктите за него, без сливите, се смесват и разбиват с миксер, като е препоръчително изварата да се прекара през цедка, за да стане по-фина.

Тестото се полага във форма, редят се сливите, излива се кремът и се пече 50-60 минути на около 180 градуса. Пече се във форма за торти, понеже е доста голям сладкишът.

Да ви е сладко!

Източник: Бистра Иванова от Кулинарната мрежа

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар