Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш със сини сливи и извара

Сладкиш със сини сливи и извара

Сладкиш със сини сливи и извара
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Влюбихме се от пръв поглед и бързаме да го споделим с всички - и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • маргарин - 150 т
  • брашно - 350 - 400
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за пълнежа
  • захар - 150 г
  • извара - 400
  • ванилова захар - 1 пак
  • яйца - 3 бр.
  • сини сливи - 300 г без костилки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя тестото. Яйцата се разбиват, добавя се захарта, разтопеният маргарин и брашното със смесения бакпулвер - в този ред. Замесва се меко тесто, което се оставя да почине в хладилника за 20 минути.

През това време се приготвя пълнежът. Продуктите за него, без сливите, се смесват и разбиват с миксер, като е препоръчително изварата да се прекара през цедка, за да стане по-фина.

Тестото се полага във форма, редят се сливите, излива се кремът и се пече 50-60 минути на около 180 градуса. Пече се във форма за торти, понеже е доста голям сладкишът.

Да ви е сладко!

Източник: Бистра Иванова от Кулинарната мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: