Домашни сладки с джинджифил и локум

07/11/2017
"Във всеки дом трябва да има по един специален буркан, в който са има домашни сладки с джинджифил и локум "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 566
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се сипва в тавичка, в средата се оформя кладенче. В киселото мляко се разбърква бакпулверът и се сипва в брашното.

Добавят се разтопена свинска мас, ванилия, две щипки джинджифил на прах и 1 с.л. захар. Разбърква се с вилица, за да се смесят продуктите. Накрая се замесва на меко тесто /да не лепне/.

Локумът се нарязва на парченца. Късаме топче тесто, сплескваме се с длани на малка питка и в средата поставяме парче локум. Оформяме отново на топче. Така процедираме до изчерпване на продуктите.

Нареждаме всички сладки в тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180 градуса до леко кафеникав цвят и изваждаме върху хартия. Обилно поръсваме с пудра захар и нареждаме в чиния.

Бележка: Броят на сладките зависи от големината им.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар