Начин на приготвяне
Фурна 170 градуса; Плоска тава покрита с хартия за печене.
Яйцето се разбива с вилица и се добавят всички продукти без брашното. Разбива се с миксер на ниска скорост. Бавно се добавя брашното на порции до получаване на меко тесто. Не бива да лепне по ръцете. Дели се на две части. Покриват се с фолио, за да не изсъхват.
С точилка се разточва първата част от тестото върху хартия за печене с дебелина около 3-4 см. С правоъгълна форма се изрязват бисквити. Излишното тесто се събира и се прибавя към основното. Отново се разточва и оформят бисквити.
Подреждат се с разстояние в плоска тава върху хартия за печене. Отгоре се нареждат белени бадеми, разрязани през половината. Леко се притискат.
Бисквитите се пекат на 170 градуса за около 8-10 минути. Крайчетата на бисквитката трябва леко да се оцветят в кафеникаво. Изваждат се. Охлаждат се.
Декорация с айсинг
Един белтък се разпенва с капките лимонов сок с телена бъркалка. Започва да се добавя на порции пудрата захар, около 200 г. Гъстотата на айсинга трябва да е тежка и да пада от бъркалката на панделка.
Изсипва се в пош с мъничък накрайник /или без, внимателно срязан с ножица. Рисува се върху бисквитката фигурки по избор. Оставят се да изсъхнат за около 30 минути.
Медените бисквити с бадеми са готови.
Източник: Inspiration of Life
Забележка: Бисквитката е приятна, ароматна, но е постна. За сутрешното кафе е чудесна. Направих ги за опит, но това не е моята бисквитка, защото харесвам определено много маслени коледни бисквити.
За разнообразие няколко от тях напълних с лимонов кърд. Стои много освежаващо. Може да се напълнят и със сладко по избор.