Начин на приготвяне
Трите вида захар и медът се слагат на котлона да се разтопят като се разбъркват често.
Добавяме бакпулвера (от него сместа може да увеличи обема си) и подправките.
Прехвърляме в купа и охлаждаме за около 5 мин. Не оставяйте за повече, защото карамелът ще стегне и няма да можете да замесите тесто.
Добавяме яйцето и след като се усвои, прибавяме олиото. На части слагаме и брашното и замесваме меко тесто (от меда и захарта тестото леко ще лепне, не е проблем).
Охлаждаме за 1 час и разточваме с дебелина 5 мм. Изрязваме медените бисквитки и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор за около 10 мин.
Охладете ги и разтопете шоколада на водна баня. Декорирайте вкусните бисквити и оставете да се охладят добре.
Забележка: Тези бисквити веднага след изпичането са хрупкави, но на следващия ден омекват и добиват консистенцията на меденка.
Микс от подправки за медените бисквити:
канела - 5 с.л. смляна
карамфил - 4 ч.л. смлян
бахар - 1 ч.л. смлян
кардамон - 1 ч.л. смлян
джинджифил - 1 ч.л. на прах
индийско орехче - 1/2 ч.л. настъргано
Всичко просто се смесва! Този микс ползвам и за коледни сладки.