Начин на приготвяне
Маята се активира с половината от хладкото прясно мляко, захарта и 1 с.л. брашно. Към пресятото брашно добавяме активираната мая и всички останали продукти.
Бъркаме с лъжица и доомесваме на ръка, докато получим меко, но нелепнещо тесто. Тестото се оставя на топло, за да удвои обема си. В сгорещеното олио прибавяме почистените и нарязани на ситно зеленчуци, пържим докато омекнат.
Прибавяме каймата и пак пържим за 6-7 минути до готовност на каймата, добавяме подправките и махаме от огъня. От втасалото тесто режем парчета, които разтегляме на ръка във формата на кръг.
Във всяко кръгче в средата с лъжица поставяме от готовата плънка. Краищата на тестото загъваме навътре върху плънката, но така, че най-вътрешната част от нея да остане открита.
Получените кошнички пържим в сгорещено олио до златисто. Това се прави със цялата част от тестото и плънката.