Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Домашни японски сладки

Домашни японски сладки

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Домашни японски сладки
Снимка: Анонимен
5 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Дали да не прекръстим Страната на изгряващото слънце на Страната с най-вкусните сладки?"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 80 г
  • царевично нишесте - 150 г
  • сухо мляко - 150 г
  • какао - 20 г
  • фъстъци - 50 г печени и обелени (без сол)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците с вилица и добавяме захарта. Разбиваме 1-2 минути и сипваме сухото мляко и нишестето. Разбъркваме и размесваме с пръсти. Трябва да се получи меко лепкаво тесто.

Разделяме го на 2 части. Към едната добавяме какаото и размесваме, за да се получи хомогенно шоколадово тесто.

Откъсваме малки парченца от двата вида тесто /поотделно/ и оформяме топчета. Редим ги в тефлонова тавичка. В средата на всяко топче забождаме по половинка фъстък и натискаме леко.

Печем сладките на 150 градуса за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: