Начин на приготвяне
Първо започнете със сиропа, смесете водата, захарта и лимоновия сок, след като кипне варите 5 минути, оставете настрани да се охлади.
В купа, смесете мекото масло, захарта, яйцата и киселото мляко, бъркайте с миксер дакато сместа стане на крем. Добавете 1 ч.ч. от пресятото брашно, смесено с бакпулвера и ванилията, разбъркайте.
Постепенно добавяте пресято брашно докато получите меко тесто. Завийте тестото в стреч фолио и оставете така докато си приготвите плънката.
Обелете ябълките и ги настържете на ренде. Поставете ги в тенджера заедно със захарта, канелата и ги поставете на бавен огън, варите докато изври сокът от ябълките.
Отстранете тенджерата от огъня и добавете счуканите на едро орехи, разбъркайте и оставете сместа да се охлади. От тестото оформете топчета с големината на яйце.
Всяко топче разплесквате на кора с елипсовидна форма, в средата поставете 1 ч.л. от плънката, сгънете кората на овално топче с формата на яйце.
Подредете топчетата в тава покрита с хартия за печене и печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до лек златист цвят.
Горещите домашни сладки с ябълкова плънка, поставете в охладения сироп за 10 секунди време и веднага оваляйте в кокосови стърготини.
Чудесни домашни сладки за Коледната трапеза.