Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното. Добавете нарязаното да кубчета меко масло, замесете с ръка ронливо тесто.
Прибавете киселото мляко, бакпулвера и жълтъка, разбъркайте и замесете гладко тесто. Увийте тестото в стреч фолио и приберете в хладилник за не по-малко от 4 часа.
През това време си пригответе пълнежа. В купа смесете брашното, захарта, канелата, ваниловата захар и разтопеното масло.
Извадете тестото от хладилника, разделете на 6 равни части, оформете на топки и завийте със стреч фолио. Всяка топка тесто разточвате върху набрашнена повърхност. Нарежете получената кора на 8 триъгълни части и във всеки триъгълник сложете по 1 ч.л. от пълнежа.
Навийте триъгълниците на руло (като кифлички) и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително нагрята фурна за около 40 минути на 170 °C.
Изстиналите домашни сладки подредете в подходяща чиния и поръсете масленките с предварително смесените пудра захар и ванилия.
Разкошни домашни маслени сладки с пълнеж!