Домашни сладки с мас

Домашни сладки с мас
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
08/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"От майсторите го знаем - най-вкусните сладки се правят не с масло, а с мас, свинска мас"

Необходими Продукти

  • мас - 1 ч.ч. разтопена
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 щипка
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - за меко тесто
  • локум - 1 кутия
  • пудра захар - 1 к. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме 3 ч. ч. брашно, добавя се разтопена мас, но не гореща, киселото мляко, содите, ванилията и се бърка с вилица да се смесят продуктите, докато стане топка тесто, после с ръце се замесва меко тесто .

Локумът се нарязва на парчета. Взема се топче тесто, сплесква се с длани и поставяме парче локум. Оформя се топче и нареждаме в тава.

Печем сладките в загрята фурна 180 градуса фурна до леко зачервяване. Изваждат се и още топли се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Поръсват се с пудра захар ,след като изстинат.
05.03.2022 22:43
Потребител#199904
Потребител#199904
Получиха се страхотни сладки!
Благодаря за рецептата!
03.03.2018 20:02
1