Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте със захарта. Към тях прибавете един по един жълтъците.
Пресейте брашното с какаото и го прибавете към сместа, като бъркате с шпатула внимателно. Изсипете сместа във форма 26 см, застлана с хартия за печене.
Печете блата на 180 градуса за 35-40 минути. Охладете блата и го разрежете на две или три части. Разбийте сиренето с пудрата захар.
Към него добавете разбитата сметана и заквасената. Прибавете течния шоколад и разбъркайте добре. Карамелизирайте захарта за сиропа и сипете водата.
Оставете да се охлади. В подходяща чиния, поставете един блат. Сиропирайте и намажете с крем. Наредете плодчета от сладкото и покрийте с втория блат. Сиропирайте и намажете цялата торта с крем. Оставете в хладилника за няколко часа.
Направете глазурата, като загреете сметаната с маслото и добавите шоколада.
Бъркайте докато се разтопи. Оставете да се охлади и залейте шоколадовата торта. Върнете обратно в хладилника да стегне леко. Украсете по желание.
Шоколадовата торта Нежност е готова.