Шоколадова торта Нежност

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Шоколадова торта Нежност
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
14
"Нищо не казва Обичам те така, както парче шоколадова торта Нежност"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 130 г
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • крема сирене - 250 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • сметана - 300 мл
  • заквасена сметана - 400 г
  • течен шоколад - 100 г
  • сладко от ягоди - 1/2 бурканче (300 г)
  • за глазурата
  • черен шоколад - 150 г
  • сметана - 200 мл
  • за сиропиране
  • захар - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте със захарта. Към тях прибавете един по един жълтъците.

Пресейте брашното с какаото и го прибавете към сместа, като бъркате с шпатула внимателно. Изсипете сместа във форма 26 см, застлана с хартия за печене.

Печете блата на 180 градуса за 35-40 минути. Охладете блата и го разрежете на две или три части. Разбийте сиренето с пудрата захар.

Към него добавете разбитата сметана и заквасената. Прибавете течния шоколад и разбъркайте добре. Карамелизирайте захарта за сиропа и сипете водата.

Оставете да се охлади. В подходяща чиния, поставете един блат. Сиропирайте и намажете с крем. Наредете плодчета от сладкото и покрийте с втория блат. Сиропирайте и намажете цялата торта с крем. Оставете в хладилника за няколко часа.

Направете глазурата, като загреете сметаната с маслото и добавите шоколада.

Бъркайте докато се разтопи. Оставете да се охлади и залейте шоколадовата торта. Върнете обратно в хладилника да стегне леко. Украсете по желание.

Шоколадовата торта Нежност е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: